Hier start jouw nieuwe avontuur ✓

Word een koffiekunstenaar, een echte barista!

Wat doet deze cursus: Je maakt een kunstwerk van ieder kopje koffie dat je aan vrienden, familie of gasten presenteert. Je weet jouw passie voor koffie en koffiebonen vol enthousiasme over te brengen. Figuurtjes maken met melk? Jij kunt het na deze cursus.

Waardoor werkt deze cursus: Je leert alles over koffiebonen, hoe ze perfect te beoordelen, te branden en te malen, er vol enthousiasme over te vertellen en hoe de koffie perfect op smaak te brengen. Je krijgt kunstige technieken onder de knie via een praktisch, fysiek studiepakket en instructievideo’s om ingenieus koffie te zetten.

Binnen 15 dagen niet tevreden = geld terug.

✓ 2 weken proberen ✓ Niet leuk = geld terug
750+ inschrijvingen per jaar
Vandaag (2 december 2022) inschrijven, starten met uitproberen wanneer jij wilt
Soort cursus

Barista

Taal

Nederlands

Duur

Eigen tempo, gemiddeld 6 maanden bij 4 uur per week (zelf te verdelen)

Leergeld:

419,00

✓ 2 weken proberen ✓ Niet leuk = geld terug
750+ inschrijvingen per jaar

Baristacursus - kunstige koffie

Baristacursus om koffie te presenteren als een kunstenaar

Met deze Baristacursus word je een koffiekunstenaar die aanzien geeft. Je leert alles over koffiebonen, weet ze perfect te beoordelen en je kunt er vol enthousiasme over vertellen. Dit terwijl je de populairste koffievariaties met kunstige technieken weet te zetten. Figuurtjes maken met melk? Jij kunt het na deze cursus.

Waar voor je geld: zo ziet de cursus Barista eruit

Start je met de cursus Barista, dan ontvang je een compleet pakket om een echte koffiekenner en -kunstenaar te worden.

  • Professionele begeleiding van een persoonlijke topdocent
  • Online leeromgeving met de lesstof, een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten, maar ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan je docent of ervaringen uit te wisselen met medecursisten
  • Praktisch, fysiek studiepakket om alles over koffie te weten te komen en instructievideo’s om ingenieus koffie te zetten

Uitgebreide inhoud

Alle onderwerpen om een echte barista te worden, komen aan bod. Allereerst leer je alles over de oorsprong van koffie. Denk daarbij aan de regio’s waar ze koffie maken, en de verschillen in kwaliteit. Vervolgens wordt er dieper in gegaan op het branden en malen van koffiebonen. Je krijgt brandmethodes onder de knie om zowel in het café als thuis toe te passen. Door te ruiken en proeven kun je koffie beoordelen. De techniek hiervoor heet ‘cupping’. Je leert te cuppen in deze cursus, waardoor je precies weet op welke onderdelen je koffie en bonen keurt. Tot slot leer je alles over de zettechnieken van de belangrijkste koffiesoorten. De juiste mix van koffie, water, melk en mogelijke andere toevoegingen kennen geen geheimen meer voor je na deze cursus. Ook smaakproblemen (te bitter, te zuur) leer je als geen ander te verhelpen.

Flexibele methode

Waar, wanneer en hoe lang je de Baristacursus volgt, bepaal je helemaal zelf. De cursus past zich aan op jouw tijdsbesteding. Zo kun je er 2 keer sneller mee klaar zijn dan gemiddeld, maar mag je er ook langer over doen, zonder dat je hoeft bij te betalen. De persoonlijke begeleiding en flexibele tijdsbesteding, maken dat deze cursus uitstekend te volgen is naast een fulltime baan of allerlei andere dagelijkse bezigheden.

Wat je kan na het volgen van deze Baristacursus

  • Vol overgave en enthousiasme vertellen over de oorsprong en kwaliteit van koffie
  • Koffie perfect op smaak weten te brengen en te beoordelen
  • Koffiebonen branden en malen door diverse technieken toe te passen; ook voor thuis
  • Een kunstwerk maken van ieder kopje koffie dat je aan vrienden, familie of gasten presenteert
  • Professioneel aan de slag als barista in een café of koffiebar

Diploma

Na het afronden van de online cursus Barista kun je via NHA snel een examen afleggen (125,-). NHA biedt slaaggarantie, waardoor je verzekerd bent van een diploma om op je cv mee te pronken. Je kunt ook kiezen voor een getuigschrift (29,-) als mooi bewijs van je behaalde resultaten. Je bent tot geen van beide verplicht; het is optioneel.

Schrijf je gerust in

Deze Baristacursus is erg leuk en praktisch ingesteld. Behalve dat je alles over koffie leert, weet je ieder kopje koffie te presenteren als een kunstwerk. Je haalt er volop voldoening uit wanneer je je vrienden of gasten weet te verrassen met een bijzondere kop koffie.