Cursus Beleggen (versneld)

De deeltijdcursus Beleggen voor beginners van de LOI maakt je wegwijs in de wereld van beleggen. Je leert o.a. welke soorten beleggingen er zijn, hoe je risico’s inschat en wat je kunt doen om deze te verkleinen.

✓ 2 weken proberen ✓ Niet leuk = geld terug
750+ inschrijvingen per jaar
Vandaag (6 juli 2022) inschrijven, starten met uitproberen wanneer jij wilt
Periode

6 maanden

Tijd

8 uur per week (flexibel)

Taal

Nederlands

Soort

Online cursus

Aanbieder

LOI

Leergeld:

259,20

✓ 2 weken proberen ✓ Niet leuk = geld terug
750+ inschrijvingen per jaar

Cursus Beleggen - koers

Cursus Beleggen voor als je meer winst wilt behalen met je vermogen

Met deze cursus Beleggen leer je meer kapitaal op te bouwen via beleggingen zoals aandelen, en cryptocurrencies zoals Bitcoin. De beleggingscursus neemt je bij de hand en maakt je volledig wegwijs in de beleggingswereld. Je leert risico’s in te schatten en te verkleinen, en je weet hoe je aan de juiste informatie komt van verschillende soorten beleggingen. Je maakt weloverwogen keuzes en weet wat je aan het doen bent.

Waar voor je geld: zo ziet de beleggingscursus eruit

Start je met de cursus Beleggen, dan ontvang je een compleet pakket om uiteindelijk goede keuzes te maken met betrekking tot het opbouwen van kapitaal.

  • Professionele begeleiding van een persoonlijke topdocent
  • Online leeromgeving met een duidelijk overzicht van de beleggingscursus, je resultaten en extra’s zoals instructievideo’s, maar ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan je docent of ervaringen uit te wisselen met medecursisten

Uitgebreide inhoud

Alle belangrijke thema’s komen aan bod in de beleggingscursus. Allereerst leer je alle beleggingscategorieën kennen en -begrippen te begrijpen. Vervolgens ga je je eigen klantprofiel opstellen; wat voor belegger ben je, wat is je doel en hoeveel risico kun en wil je nemen? Daarna wordt er dieper in gegaan op rendementsberekeningen, beleggingskeuzes en beleggingsportefeuilles. Je leert bovendien de economische kringloop kennen en weet meer over het verband tussen beleggen en bedrijfseconomie. Ook de fiscale aspecten ontbreken niet in deze cursus.

Je leert precies waar je welke informatie vandaan haalt om weloverwogen beleggingskeuzes te maken. Daarnaast geeft de beleggingscursus je alle informatie over actuele trends. Zo leer je alles over online belegginsplatforms (die je veel tegenkomt in televisiereclames) en duik je in de wereld van cryptocurrencies, zoals Bitcoin (waar koop je ze, welke soorten zijn er, hoe houd je de koers bij en hoe sla je ze veilig op?). Aan beleggen zitten altijd risico’s verbonden, maar met deze cursus weet je er stukken veiliger mee om te gaan.

Flexibele methode

Waar, wanneer en hoe lang je de beleggingscursus volgt, bepaal je helemaal zelf. De cursus past zich aan op jouw tijdsbesteding. Zo kun je er 2 keer sneller mee klaar zijn dan gemiddeld, maar mag je er ook langer over doen, zonder dat je hoeft bij te betalen. De persoonlijke begeleiding en flexibele tijdsbesteding, maken dat deze cursus uitstekend te volgen is naast een fulltime baan of allerlei andere dagelijkse bezigheden.

Wat je kan na het volgen van deze cursus Beleggen

  • Meer uit je vermogen halen, door verantwoord te beleggen
  • Zelf rendementen berekenen
  • Je beheerst de nodige kennis met betrekking tot vermogensspreiding, begrippen en fiscale aspecten
  • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt; je weet waar je de juiste informatie vandaan haalt
  • Je verkleint risico’s en maakt weloverwogen keuzes om kapitaal op te bouwen

Studieverklaring

Na het afronden van de online cursus Beleggen kun je een studieverklaring opvragen bij de LOI (25,-). Hierin staan de beoordelingen van je opdrachten. Het overzicht geldt als een mooi bewijs van je behaalde resultaten.

Schrijf je gerust in

Deze cursus Beleggen is misschien wel de meest nuttige cursus die er is. Zeker nu de spaarrente nihil is, wordt je goed bij de hand genomen om toch geld te verdienen aan je opgebouwde vermogen. De beleggingscursus is superpraktijkgericht én actueel.