Home Tips & advies voor persoonlijke ontwikkeling Nieuwe dingen leren 5 DIY workshops en cursussen die je veel geld besparen

5 DIY workshops en cursussen die je veel geld besparen

Geld besparen voor de langere termijn? Start eens met een van de onderstaande DIY workshops/cursussen. De investering betaalt zich ruimschoots terug. Je hebt er de rest van je leven profijt van.

1. Zelf bijzondere gerechten maken

Deze online DIY workshop maakt van jou een bijzondere kok. Je hoeft niet meer naar een restaurant om iets speciaals te eten; je maakt gewoon zelf bijzondere gerechten. Scheelt een hoop geld, want je hebt je eigen ingrediënten, hoeft niets op te dragen voor de bedrijfskosten van een restaurant en bent geen dure fooi kwijt.

Start je eigen ‘restaurant’ voor vrienden en familie.

2. Zelf sieraden maken

Deze DIY workshop levert jou een compleet materialenpakket om je eigen sierraden te maken. Je maakt de leukste kettinkjes, oorbellen, armbandjes, en ga zo maar door. Dankzij alle gemakkelijke stappenplannen met foto’s laat je jouw sierraden er hartstikke professioneel uitzien.

Loop die dure juwelier gerust voorbij, want je kan zelf je sieraden maken (en misschien nog wel beter ook).

3. Zelf kleding maken en ontwerpen

In deze DIY workshop ga je stap voor stap aan de slag met stofleggingsschema’s en werkbeschrijvingen om zelf de mooiste kleding te maken. Je werkt met een naaimachine, maar leert eerst hoe je patronen op schaal tekent. Daarbij ontvang je suggesties van een vakdocent. Ook komen materiaalkeuze en verschillende materialen aan bod. De workshop/cursus beslaat een grote variatie aan patronen en ontwerpen voor dames-, baby-, kinder- en herenkleding.

Niemand die jouw zelfgemaakte kleding nog van de dure merken onderscheidt.

4. Zelf bloemstukken creëren

Deze DIY workshop maakt van jou een creatieveling in bloemen, bladeren, takken en mos. Je maakt de mooiste bloemstukken gewoon zelf. Scheelt weer een ritje langs een dure bloemist en het is nog persoonlijker ook.

Je fleurt je omgeving letterlijk op met eigen materialen uit de natuur.

5. Zelf je auto onderhouden en repareren

Deze DIY cursus maakt van jou een expert in de techniek achter jouw auto. Je krijgt informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren en ontdekt welke gereedschappen daarbij nodig zijn. Alle onderdelen van de auto komen aan bod. Daarnaast leer je waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

Dankzij zelf uitgevoerde reparaties bespaar je flink op de garagekosten. Bovendien brengt een goed onderhouden auto meer op bij verkoop. Ook weet je auto’s, bij aanschaf van een nieuwe, beter op waarde te schatten.

Erkende aanbieders