Hier start jouw nieuwe avontuur ✓

Nieuwe taal leren? Tips en suggesties om een vreemde taal te beheersen

Taal leren? Probeer 2 weken gratis een cursus

Kies een taalcursus, probeer hem vrijblijvend en annuleer kosteloos als hij niet bevalt.

Een paar lesjes is niet genoeg om zomaar een nieuwe taal te leren. Een taal leren kost je meer tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Stel je gaat met je gezin naar het buitenland, dan wil je de nieuwe taal zo snel mogelijk machtig zijn. In de praktijk merk je dat een nieuwe taal leren kind vaak gemakkelijker is dan voor een volwassene. We geven je zeven tips om een taal sneller onder de knie te krijgen.

Nieuwe taal

Gebruik de nieuwe taal zoveel mogelijk. Taal leren kind? Praat thuis alvast in de nieuwe taal tegen je kind en oefen samen zowel de spreek- als schrijfvaardigheid. Luister op YouTube naar je nieuwe taal en een nieuwe taal leren kind gaat sneller als je zijn of haar favoriete programma in de nieuwe taal laat zien en horen.

Kwestie van herhalen

Leren is en blijft een kwestie van herhalen. Bekend is dat je 80 procent van wat je vandaag leert, je morgen weer vergeten bent. Herhaal dus dat wat je een dag eerder geleerd hebt en doe dat na een week nogmaals. Een andere tip: wees niet bang om fouten te maken. Laat je niet ontmoedigen en probeer het gewoon opnieuw. Wat handig kan zijn is om op de meubels en apparaten in je huis post-its te plakken met de naam van het item in de vreemde taal. Ongemerkt leer je de buitenlandse benaming zo snel.

Vreemde taal leren

Ben je een Netflix kijker? Een nieuwe taal leren kan dan door voor ondertiteling in de te leren taal te kiezen. Zo krijg je ook feeling met de nieuwe taal namelijk. Een taal leren? Ga kinderboeken lezen! De taal die gebruikt wordt, is gemakkelijk en duidelijk. Deze boeken maken ook taal leren kind gemakkelijker. De laatste tip is om je smartphone in te stellen op de nieuwe taal. Zo leer je ongemerkt de taal omdat je voortdurend met de taal geconfronteerd wordt. En zo zie je maar, een vreemde taal leren hoeft niet ingewikkeld te zijn.