Hobby vinden

Een nieuwe hobby zoeken, het is een uitdaging voor velen. “Ik zoek een hobby”, maar wat past nu bij je? Doe hier inspiratie op. Lees onze uitgebreide adviezen of scrol door naar 3 snelle tips om een hobby te vinden. Leer een nieuwe taal en cultuur kennen of ga aan de slag met een nieuwe creatieve vaardigheid.

Waarom een nieuwe hobby zoeken?

Het is een uitstekend idee om een nieuwe hobby te zoeken. Zeg of denk jij ook wel eens “Ik heb geen hobby, maar ik wil er wel een” of “Ik zoek een hobby, iets waar ik helemaal in op kan gaan”. Terecht, want een leuke hobby ontstresst en geeft je vertrouwen. Ontspanning levert bovendien een belangrijke bijdrage aan je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Je denkt helderder na en komt makkelijker tot rust. Een nieuwe hobby zoeken is een investering die zich op korte, maar vooral op lange termijn dubbel en dwars terugbetaalt. Met een leuke hobby sta je veel positiever en gelukkiger in het leven.

Welke hobby past bij mij? 3 snelle tips om een leuke hobby te zoeken

  1. Ga je favoriete films en series eens na; waren er personages met hobby’s die je aanspreken?
  2. Denk terug aan wat je als kind leuk vond om te doen en vooral: wat wilde je later worden?
  3. Probeer een hobbycursus uit en annuleer/retourneer als deze niet bevalt binnen de proefperiode

Nieuwe hobby starten met een cursus?

Of je je nu nog aan het oriënteren bent of denkt je passie gevonden te hebben, het is altijd slim om de weg naar een nieuwe hobby te starten met een cursus. Zo bepaal je snel of dat wat je in gedachte hebt, ook echt bij je past. Je hebt altijd 2 weken om het even aan te kijken. Niet leuk? Dan kun je een cursus gewoon annuleren. Cursusverstrekkers zijn verplicht hieraan mee te werken (mits je eventueel fysiek cursusmateriaal netjes intact laat en retourneert natuurlijk). Zie dit als ultieme kans om een geschikte hobby te zoeken.

Erkende aanbieders